top of page

הגישה הטיפולית שלי

הגישה שלי לטיפול באמנות – הסטודיו הפתוח

במהלך השנים פיתחתי גישה פתוחה לטיפול באמנות, שבה כל חומר בסטודיו מחזיק "פרסונה" – דמות או איכות שהאדם עשוי להזדקק לה ברגע מסוים כדי לבטא את רגשותיו. הגישה שלי מזמינה את המשתתפים לבחור מתוך "בופה" רחב של חומרים, ולהביע את עולמם הפנימי בדרך יצירתית ובלתי מילולית, בסביבה מכילה ובטוחה.הגישה שלי נשענת על עקרונות הסטודיו הפתוח שפותחו בעולם הטיפול באמנות, אך קיבלה אצלי פרשנות אישית, שמשלבת עבודה עם טבע, חומרים ממוחזרים, וריטואלים טיפוליים. זהו מרחב שבו אין הנחיות נוקשות ואין תוצרים “נכונים” – אלא מקום להתנסות, להתבונן ולהיות.

הסטודיו הפתוח עבורי הוא לא רק מרחב פיזי, אלא תפיסה טיפולית שמבוססת על חופש, נוכחות וגילוי. אני מאמינה שכאשר האדם נכנס לסטודיו, הוא מוזמן לפגוש את עצמו ללא שיפוטיות – דרך חומר, צבע, דימוי ותנועה, קראו עוד בנושא, בבלוג שלי > טיפול באמנות – מרחב לביטוי וצמיחה

​במהלך השנים, ובעיקר בעבודה שלי עם אנשים במצבי חירום, הבנתי שהסטודיו הפתוח הוא גם מקום שמחזיק ומכיל כאוס. הוא מאפשר לרגשות מורכבים לעלות ולמצוא ביטוי דרך היצירה, תוך שמירה על מבנה רך אך יציב. אני רואה ביצירה כלי להתמודדות, לשיקום חוסן אישי וקהילתי, ולמציאת משמעות בתוך מציאות משתנה. הסטודיו הפתוח מאפשר תנועה חופשית בין חומרים וטכניקות, אבל גם בין עולמות רגשיים – בין כאב לתקווה, בין אובדן לצמיחה, בין חוסר שליטה למציאת קול אישי. אני מאמינה שבסטודיו כזה, כל אדם מוצא את הדרך הייחודית שלו להביע, לשחרר, ולהתמיר חוויות לכדי יצירה שמספרת את סיפורו.

ההכשרות שלי בתחום הטיפול באמנות

כחלק מהתהליך המקצועי שלי, רכשתי הכשרות מגוונות ומעמיקות בתחום הטיפול באמנות:

  • סטודיו פתוח: יצירת מרחב פתוח ואינטואיטיבי לעבודה טיפולית דרך אמנות.

  • הכשרה מטראומה התפתחותית עד פוסט-טראומה: התמקדות בעבודה עם מטופלים המתמודדים עם חוויות טראומטיות בשלבים שונים של חייהם.

  • טיפול באמנות קהילתית: חיזוק החוסן הקהילתי והאישי דרך תהליכי יצירה משותפים.

  • טיפול קצר מועד: שיטה המאפשרת מיקוד בפתרון בעיות בטווח זמן מוגבל.

  • טיפול CPP (Child-Parent Psychotherapy): חיזוק הקשר בין הורה לילד תוך עיבוד חוויות מורכבות וטראומטיות.

  • טיפול EFT (Emotionally Focused Therapy): התמקדות בקשרים רגשיים ושיפור מערכות יחסים.

  • טיפול זוגי בשיטת גוטמן: כלים מבוססי מחקר לחיזוק ושיפור הקשר הזוגי.

  • התמחויות בטראומה ובשכול: עבודה עם יחידים וקהילות המתמודדים עם אובדן, משברים ושכול.

קורל טארה שריקי

התשוקות והחזון שלי בתחום הטיפול באמנות

תשוקתי המרכזית היא ללוות מטופלים בתהליכי ריפוי, צמיחה והתמודדות דרך השפה הייחודית של האמנות. אני מאמינה בכוחה של היצירה לגעת בנפש, לאפשר ביטוי שאינו תלוי במילים ולספק מרחב שבו ניתן לעבד רגשות מורכבים ולקבל כלים להתמודד עם אתגרי החיים.

החזון שלי הוא להרחיב את השימוש בטיפול באמנות בקהילה, ליצור מרחבים טיפוליים נגישים ופתוחים לכולם, ולשלב בין אמנות, תנועה, טבע וטיפול כדי לאפשר ריפוי עמוק ומשמעותי. אני שואפת להמשיך להנחיל את הכוח המרפא של האמנות, לתמוך ביחידים ובקהילות, ולהעניק להם את הכלים להעצמה ולצמיחה אישית ורגשית.

​​

ההשקפה שלי

העשייה הטיפולית שלי נובעת מאמונה עמוקה בכוחם של האמנות, התנועה והטבע לגעת בנפש האדם, לאפשר ביטוי אותנטי וליצור תהליכי ריפוי משמעותיים.
בתור מטפלת באמנות, אני שואפת להמשיך ולתת מרחב ליחידים ולקהילות להתמודד עם אתגרים, לצמוח מתוך הקושי ולחזק את החוסן האישי והקהילתי.

bottom of page